Skip to main content
European Climate Pact

Vállalások

Tegyen egy lépést a környezetért, és inspiráljon másokat. Mindenki tehet valamit, és egyetlen lépés sem jelentéktelen.

All Europeans can take practical, everyday steps to reduce their carbon footprint and contribute to more sustainable living.

Szervezetek vállalásai

A paktum fel fogja kérni a szervezeteket és a közösségeket, hogy vegyék számba az éghajlatváltozással kapcsolatos kezdeményezéseiket és váltsák azokat környezetvédelmi vállalásokká, ösztönözzék a cselekvést, bátorítsanak másokat is a csatlakozásra vagy saját kezdeményezések indítására, valósítsák meg a jó ötleteket és projekteket, és vegyenek át bevált módszereket másoktól.

A vállalások bármely típusú szervezet kötelezettségvállalásai lehetnek, az iskoláktól és a közösségi csoportoktól kezdve a nagy állami és magánszervezetekig és cégekig. A vállalás kapcsolódhat a szervezet működéséhez, gyártási folyamatához vagy kommunikációs gyakorlatához vagy ahhoz, hogy hogyan motiválja cselekvésre a polgárokat, alkalmazottakat, ügyfeleket vagy érdekelt feleket.

A paktum alapelveivel összhangban a vállalásoknak túl kell mutatniuk a jogszabályokban előírtakon, és konkrét, tudományosan alátámasztott intézkedéseket kell magukban foglalniuk, amelyek célja egyértelmű és mérhető, nyomon követhető eredmények elérése.

A vállalás regisztrálásával a résztvevők kötelezettséget vállalnak arra, hogy megosztják a tevékenységeikre vonatkozó információkat, hogy ezzel segítsék az előrehaladás nyomon követését és a meghozott intézkedések hatásának értékelését. A résztvevők kifejezhetik az érdeklődésüket mások tevékenységei iránt, és felvehetik velük a kapcsolatot annak érdekében, hogy közösségi szellemben további fellépésekre kerülhessen sor, és megteremtődjön a kellő dinamizmus.

A paktum keretében tett vállalások a már meglévő számos EU-beli kezdeményezés sokféleségére építve fognak bemutatni inspiráló és tanulságos megoldásokat, és segíteni fogják az éghajlatvédelem mellett elkötelezettek hálózatait és a közösségeket abban, hogy megvalósítsák saját éghajlatvédelmi törekvéseiket, illetve egyesítsék erőiket.

A vállalási rendszer kidolgozása és létrehozása 2021-ben fog befejeződni az érdekelt felek közreműködésével. A Bizottság most a vállalástételre irányuló szándékot méri fel. Ossza meg velünk ötleteit, tegyen Ön is vállalást és csatlakozzon az európai klímamozgalomhoz!